marți, 1 ianuarie 2013

Prajitura BOLTARI

Reteta o am de la o fost colega de serviciu si am facut-o constant pentru ca este prajitura fara crema, usoara la stomac si buuna!!


Am avut nevoie de: 

PENTRU BLAT
-6 oua
-300 ge zahar
-300 ge faina
-1 lingurita bucarbonat in faina

PENTRU SIROP
-300 gr lapte
-1 lingura margarina
-4 linguri zahar
-2 linguri cacao
-esenta de rom


Cum am preparat:

Se separa albusul de galbenus. Zaharul se imparte in parti egale, jumatate pentru albus, celalta jumatate pentru galbenus.
Se freaca galbenusul cu zaharul. Dupa ce se amesteca de aprox de jumatate, se pun 6 linguri apa si se amesteca in continuare pana se obtine o pasta omogena si zaharul s-a dizolvat.
Se mizeaza albusul cu 6 linguri de apa . Se toarna si zaharul la sfarsit.

Se amesteca ingredinetele de mai sus, amestecand usor albusul. Se tapeaza o tava cu faina, se toarna compozitia si se pune la foc.

Dupa ce e copt aluatul, se lasa la racit putin, se taie sub forma de cuburi, se tavalesc prin sirop si apoi prin nuca de cocos.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu