luni, 14 ianuarie 2013

Cannelloni cu carne

Ne-am zis sa aruncam un ochi  si in bucataria altora, asa ca azi am ales italian cuisine. Si bine am facut!


Am avut nevoie de:

Pentru umplutura
-24 buc cannelloni (1 cutie de 250 gr)
-700 gr carne tocata de porc 
-2 cepe
-4 catei usturoi
-4 linguri ulei masline
-50 gr unt
-200 gr parmezan
-sare, piper, busuioc
-200-300 gr pasta de rosii condimentate cu sare, piper, busuioc

Pentru sos bechamel (cca 1 litru de sos)
- 50 de gr unt
- 8 linguri de faina alba
-aprox 900 de ml. de lapte
-sare, piper, nucsoara


Cum am preparat sosul bechamel:

Se pune la fiert laptele.
Intr-o craticioara se pune la foc untul, dupa ce se topeste, se adauga faina care se prajeste foarte putin cat sa ramana inca alba (nu se rumeneste), se toarna treptat cele 900 ml de lapte fierbinte si se amesteca incontinuu pe masura ce se ingorasa amestecul sa nu formeze cocolosi.Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Cum am preparat umplutura:

Intr-o cratita se pune uleiul de masline si se incinge untul dupa care adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul pisat. Se adauga carnea macinata si se caleste impreuna cu ceapa si usturoiul. Se amesteca continuu pana carnea se rumeneste putin.
Se condimenteaza.
Se adauga 8 linguri de sos bechamel, jumatate din parmezan (eu nu am avut parmezan si am pus cascaval si a iesit yammi) si busuiocul. Se amesteca bine. Cu acest amestec se umplu cannelloni.
Intr-o tava se pune jumatate din sosul bechamel , se aseaza cannelloni umpluti, se adauga cealalta jumatate de sos bechamel, pasta de rosii si parmezanul ramas (eu, cascavalul).
Eu nu am avut pasta de rosii si am folosit suc de rosii, dar asta se poate adapta cu ce ai in dulapul din camara:))
Se pune la cuptor aproximativ 30-35 de minute.

De tinut minte:
Nu am tinut cont de faptul ca ar fii trebuit sa torn jumatate de sos bechamel in tava si pe urma sa asez cannelloni si din acest motiv s-au prins putin de tava pastele (eu am turnat sosul doar peste cannelloni).
Data viitoare....!!!

Nu stiu cum m-am lasat convinsa duminica seara sa ma "apuc" de gatit cannelloni, dar sincer imi pare bine ca am facut-o:))

Incercati si voi:))





 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu