Am avut la cina o pizza atat de buna...desi e foarte satioasa si nu poti manca foarte mult.... oricum pe a 2-a zi poti sa iti pui pofta-n cui:))
Am zis sa o numesc "universala" ca am pus in ea tot ce ne-a cazut in mana, scos din frigider. Se poate orice pune:))
Am avut nevoie de:
Pentru aluat:
-500 gr faina
-1 plic drojdie uscata ( 10 gr)
-apa calda 250 ml
-ulei de masline 20 ml
-1 ou
-1 praf de sare
Pentru umplutura:
-sunca afumata-200 gr
-cascaval-200 gr
-1 ardei rosu
-1 ardei iute
-2 cepe
-2 rosii
-pasta de rosii
-ulei, sare, piper, oregano
Cum am preparat:
Blatul:
Am pus in faina plicul de drojdie, apoi apa calduta, uleiul de masline, oul si sarea. Se framanta pana cand aluatul nu mai este lipicios (se desprinde usor de pe maini). Se lasa la dospit aprox 45 min.
Pizza:
Se intinde in tava aluatul dospit. Noi am folosit tava mare de la cuptor si a ramas mult aluat pe margini. Data viitoare voi incerca cu mai putin aluat, de 300 gr. faina.
Pe aluatul intins am pus putin ulei de masline si pasta de rosii , dupa care am pus tot ce am trecut la umplutura. Condimentam.
In cuptor a stat aprox o ora si 15 min.
Rezultatul a fost mancat tot, in urmatoarea jumatate de ora:))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu