Este a doua oara ca fac ciorba de burta, asta a iesit si mai buunaaa:))
Am avut nevoie de:
-1 kg burta de vita prefiarta
-1
1/2 morcovi
-2 radacini patrunjel
-1 telina
-1 lingura piper
boabe
-2 foi dafin
-1 ardei rosu
-1 ardei iute
-400 gr smantana
-6 catei
mari usturoi
-3 linguri sare mare
-2 linguri ulei
-8 linguri otet (7 pentru
spalat burta)
Cum am preparat:
Am spalat burta in 5 ape in care am adaugat cate o lingura de otet. Am pus-o intr-o strecuratoare, in chiuveta, am adaugat 2 linguri sare de mare si am frecat-o intre palme. Am spalat-o iar cu un jet puternic de apa. Am mutat-o intr-un bol cu apa rece si 2 linguri de otet. Am lasat-o sa stea asa 1 ora.
Intre timp am pus la fiert legumele, mai putin un morcov si ardeiul rosu. Dupa ce s-au fiert, le-am pasat.Am pastrat apa in care am fiert legumele.
Separat, am pus la calit in putin ulei morcovul si ardeiul rosu razuit. Plus ardeiul iute taiat rondele.
Am pus burta la fiert, pana s-a fiert de 3 sferturi. Am spumat-o. Peste ea am turnat legumele pasate, apa in care ele au fiert si morcovul calit cu ardeiul rosu. Am pus sare si foile de dafin. Am lasat la fiert, la foc mediu.
Intre timp am strivit usturoiul, l-am frecat intr-un bol cu putina sare, piper si ulei, am adaugat smantana peste si am dizolvat-o cu 3 polonice de ciorba fierbinte. Am turnat apoi incet in oala cu ciorba, amestecand cu polonicul, astfel incat sa nu se branzeasca ciorba. Am mai acrit-o cu 1 lingura mare de otet.
Se mai lasa 5 minute pe foc mic.
Se serveste cu ardei iute si smantana .
Bunaciunea:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu