Fasole scazuta cu ciolan afumat
Am avut nevoie de:
-fasole uscata alba-700 g
-ciolan afumat-1.4 kg
-morcovi-3 buc
-ceapa alba-3 buc
-pasta de tomate-2 linguri
-frunza de dafin-2 buc
-marar verde-1 tulpina
-cimbru uscat-1 lingurita
-piper negr- un varf de lingurita
-sare-1 lingura
-ulei de floarea soarelui-50 ml
Asa am preparat:
Am spalat fasolea si am pus-o in apa de cu seara, pentru a fierbe mai repede.
Am pus fasolea la fiert si, pentru a evita balonarile de la fasole, am schimbat apa de 3 ori: am lasat-o sa fiarba 10 minute dupa care am scurs apa si am turnat alta, clocotita. Am repetat de 3 ori operatiunea cu schimbatul apei. Dupa ce am turnat a 3-a oara apa, am pus si ciolanul si apa mai multa cat sa acopere tot din oala. Plus o ceapa taiata in 4 si 2 frunze de dafin.
Dupa ce a dat in fiert am pus capacul pe oala, focul pe minim si am lasat 1 ora la fiert. Eu ciolanul de 1.4 kg l-am taiat in 4 buc sa fiarba mai repede. Dupa ce s-au fiert, se scoate ciolanul, se scoate carnea de pe el si se taie in bucati mai mici, dupa preferinte. Se ia oala cu fasole de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.
Intre timp se taie marunt 2 cepe si se razuiesc 3 morcovi. Se prajesc in cratita , cand ceapa a devenit sticloasa se adauga bucatile de carne si se prajesc 5 min impreuna cu legumele. Se adauga si pasta de rosii peste carne.
Amestecul de carne si legume din cratita se pune peste fasolea fiarta. Eu am mai luat din zeama in care au fiert fasolea si cu ciolanul si am folosit-o pe urma dupa ce am adaugat carnea cu legumele calite, se adauga in functie de cat de scazuta se doreste mancarea de fasole. Se amesteca totul bine si se mai lasa cca 15 min sa fiarba.
Se sareaza, pipereaza, se pune mararul si cimbrul .
Se serveste cu castraveti murati!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu