duminică, 5 mai 2013

Ceafa la cuptor cu cartofi natur si salata creata

Am avut nevoie de:(portie pentru 2 persoane)

-500 gr ceafa
-4 cartofi medi
-1 legatura patrunjel verde
-4 cubulete de unt
-4 catei de usturoi
-1 salata creata
-condimente: sare, piper, vegeta.
-ulei de masline, otet de mere.

Cum am preparat:
Carnea se taie oblic sa se patrunda bine la cuptor ,se condimenteaza si se pune in tava cu apa, ulei de masline si cateii de usturoi curatati dar lasati intregi. Ti-ai luat grija ei, e doar nevoie sa o intorci din cand in cand.Cand e ceafa gata, eu am luat cateii de usturoi si i-am presat cate unul pe fiecare bucata de carne ca sa se patrunda de aroma de usturoi. In urma coacerii, devin moi, ca o pasta si se pot intinde pe carne.
Cartofii se fierb, se condimenteaza, se adauga uleiul de masline si patrunjelul tocat marunt.
Salata o tai, o potrivesti cu sare,ulei de masline si otet.

Mancarea gatita la cuptor e si gustoasa si se face repede.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu