duminică, 3 februarie 2013

Ciorba de porc ardeleneasca

O mancare specifica Ardealului, o ciorbita acrisoara cu leustean si smantana...ca la mama acasa  - de la ea am si "imprumutat" reteta:))


Am avut nevoie de:

-300 gr pulpa de porc (eu am pus ceafa de data aceasta)
-legume: 2 morcovi, 1 telina, 1 radacina patrunjel, 1 ardei gras,1 rosie, 2 cartofi, 1 telina, 1 gulie,1 ardei iute, cca 4 linguri de varza murata (am avut din butoiul de iarna), mazare (eu am pus din borcan, fiarta)
-50 gr orez
-200 ml smantana
-3 fire leustean
-5 linguri bors
-sare, piper, ulei

Cum am preparat:

Am taiat carnea bucati mici, legumele cubulete si le-am  calit impreuna in putin ulei cca 10 min. Se    condimenteaza cu sare si piper.Se pune apa  peste ele, se lasa la fiert.
Cand s-au fiert de aprox 70 % (iti dai seama daca gusti putin ca sunt aproape facute dar totusi inca nefierte), se adauga orezul spalat in prealabil.
Smantana se pune mai la sfarsit , dar inainte de a o turna in oala se dilueaza cu 2 polonice de ciorba firbinte, apoi se toarna incet si se amesteca continuu pentru a nu se branzi.
Se acreste ciorba cu bors, se mai condimenteaza daca e cazul si se "arunca" si leusteanul, imediat dupa ce se opreste focul.

Este o ciorba cu multe legume, de aceea are asa gust bun, se servetse cu smantana si ardei iute!!!!


Fotos:













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu