duminică, 27 ianuarie 2013

Cartofi copti cu rozmarin

Mie imi plac retetele pe care, atunci cand le faci, nu esti nevoit sa stai legat de ele....la cratita la invartit, amestecat sau alte cele.
Asa ca am gasit o retete pe un blog , Myra's Kitchen exact pe gustul meu. Am pregatit tot si am pus cuptorul sa faca restul de treaba. Eu doar am mai aruncat cate un ochi si am mai intors carnea de pe o parte pe alta sa se rumeneasca cat mai bine. Am avut timp sa fac si altceva in timp ce in cuptor se pregatea o super cina:)

Am avut nevoie de:

-500 gr cartofi
-rozmarin
-ulei de masline
-sare, piper


Cum am preparat:

Am curatat si taiat cartofii in 4, i-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am pus ulei de masline peste ei, sare si piper dupa gust si destul de mult rozmarin. Am acoperit tava cu o folie de aluminiu si i-am pus in cuptor aprox 30 de minute. Dupa care am dat jos folia si i-am mai lasat 10 minute sa se rumeneasca.
O bunatate pe care am servit-o cu pulpe de pui, facute odata cu cartofii, in cuptor.
Am facut un sos din smantana, castraveti taiati cubulete foarte mici, foarte putin marar tocat marunt (pentru ca sa ramana rozmarinul nota principala) si usturoi pisat. Potriviti de sare si piper...si gata...pregatirea cinei ia foarte putin, treaba o face de fapt cuptorul...ce imi place mie asta:))

Pofta!!!!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu