-1 buc praz
-3 cani de orez (am folosit basmati dar se poate folosi orice )
-sare,piper
-supa de pui
-ulei
Se incinge foarte putin ulei in tigaie, se adauga orezul, se prajeste putin, dupa care se adauga prazul, taiat rondele. Se potriveste de sare si piper dupa gust.
Intr-un vas de yena se adauga orezul cu prazul din tigaie si se punesupa pana se depaseste nivelul orezului (daca nu aveti supa, adaugati apa calda in care ati adaugat vegeta, eu asa am facut ca nu am avut supa).
Se pune la cuptor si se adauga ulterior supa (sau apa calda cu vegeta) pe masura ce scade , pana orezul este fiert.
E foarte simplu si rapid si nu trebuie sa stai langa orez si sa amesteci, nu se prinde deloc de cratita si poti sa te ocupi de altceva intre timp:)
Noi l-am servit cu pui facut tot la cuptor si un sos de smantana cu usturoi , ca tot e sezonul racelilor, sa ne protejam:)
Nota: Merg si 2 bucati de praz, data viitoare asa am sa fac, sa il fac mai picant putin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu