duminică, 24 noiembrie 2013

Cheese cake

Cheese cake


Sau cea mai buna prajitura ever:))
Reteta o am de pe blogul Janinei,blog de nom-nom de unde, recunosc, ma mai inspir in ale bucatarelii....

Deci, reteta m-a convins si mai mult cand am auizit ca ies cantitati industriale...numai buna pentru apetitul nostru pentru prajiturile cu branza.



Blatul de biscuiti:

-230 gr biscuti (jumatate de pachet de biscutiti PIKNIC,)
-100 ml unt topit
-1 lingura de zahar.
Biscuitii se sfarma , se amesteca cu untul topit si cu zaharul. Se intinde in tava si se pun la cuptor , eu i-am lasat 15 minute.



Crema de branza:

-900 gr branza de vaci dulce
-250 gr zahar
-3 linguri faina
-un varf de sare
Se mixeaza toate de mai sus.

Se mai adauga:
-1 tub esenta vanilie
-3 oua+un albus
-zeama+coaja de la o lamaie
-300 ml frisca lichida
Se mixeaza toate de mai sus pana compozitia devine foarte omogena.

La sfarsit se mai adauga 200 ml frisca lichida pe care o mai mixam putin impreuna  cu compozitia anterioara.

Se pune acest amestec peste blatul de biscuiti, se da la cuptor 10 min la 240 gr dupa care se mai tine inca 30 min la 110 gr.
Nu va speriati daca vi se va parea , la sfarsitul timplui de coacere ca prajitura este inca "zemoasa"..se intareste ea.
Se lasa la racit 2 ore (in cuptor sau afara), la final se orneaza cu restul de frisca ramasa (se folosesc 3 cutii de frisca lichida de 200 gr, 500 gr se folosesc la amestecul de branza, restul de 100 gr se foloseste la ornat).
Se acopera cu folie si se lasa la frigider 8 ore.

PS: dupa cele 8 ore incep cei din casa vanatul prajiturii pentru o portie cat mai mare...eu asa am patzit!:))
...e foarte foarte gustoasa!!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu