Am tot vanat o reteta de placinta cu carne la cuptor cam de multisor si am dat peste una la care am zis "give it a try"...
Am avut nevoie de:
-1 foaie aluat foietaj
-600 gr carne tocata (eu am folosit amestec de pui cu curcan)
-400 gr ciuperci
-2 cepe marime medie
-1 ceapa verde
-1 gogosar
-4 oua
-1 galbenus
-1/2 lingurita cimbru
-jumatate legatura marar
-jumatate legatura patrunjel
-boia, sare, piper
-3 linguri de gris
-1 lingura smantana
-ulei 100 ml
Cum am preparat:
Calesc ciupercile taiate. Separat calesc ceapa si gogosarul taiat marunt , cand e calita ceapa peste ea adaug carnea tocata si ciupercile calite. Se toarna 100 ml apa, se condimenteaza (sare, piper, boia si jumatate de marar) si se lasa la foc mic aproximativ 25 minute.La sfarsitul celor 25 minute se adauga si ceapa verde taiata marunt, cimbrul, mararul si patrunjelul, se mai lasa inca 5 minute.Se ia de pe foc, se lasa la racit. Se adauga ouale batute.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt. Foaia de aluat se taie in doua, una o punem in tava pe hartia de copt, intepam foia de aluat cu furculita din loc in loc, se presara 2 linguri gris peste ea, adaugam compozitia de carne si ciuperci peste care din nou presaram 1 lingura gris. Deasupra se aseaza foia de aluat ramasa, o intepam cu furculita din loc in loc, si intindem cu o pensula sosul facut din 1 galbenus cu smantana.
Se coace in cuptor la temperatura de 180 grade 45 minute (se face si testul scobitoarei) pana cand se rumeneste si se desprinde de marginile tavii.
Se serveste rece. E foarte buna!!!!
Se poate servi si cu sos tzatziki!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu