luni, 19 noiembrie 2012

Rulada din carne de porc cu cartofi caramelizati in otet balsamic

Am dat peste aceasta reteta intr-o zi, la TV. Ingrediente la indemna si foarte putine, pe care le gasesti oriunde si oricand. Mi s-a paruta atat de usor de gatit si  parea atat de gustos totul incat am spus ca neaparat vreau sa incerc si eu!

Asa ca, nu la mult timp, la Podgoria, am facut reteta impreuna cu Marius, intr-un weekend.:)


Ingrediente:

-pulpa sau muschi de porc-1 kg, o bucata care sa contina putina grasime pe o parte;
-cartofi albi-1 kg;
-ceapa rosie-3, de marime medie;
-usturoi-6 catei;
-ulei de masline-150 ml;
-otet balsamic-350 ml;
-unt-2 linguri;
-rozmarin;
-sare, piper.


Cum se prepara: 

Carnea:  Pe un tocator se amesteca urmatoarele:  rozmarin tocat , sare , piper.  Bucata de carne se ruleaza. iar partea cu grasime se lasa pe exterior. Rulada se tavaleste prin amestecul de condimente de  pe tocator.
Intr-o tigaie se pun: ulei masline, unt, rozmarin impreuna cu rulada de carne gata impregnata de condimente. Alaturi de rulada se pun 2 cepe taiate in 4 bucati +usturoi zdrobit, 3 catei.Se pune tigaia la cuptor pentru aprox. 40 min.

 Dupa ce carnea este preparata, se scoate din tigaie, iar in tigaie se mai adauga, peste ceapa si usturoiul puse initial, vin alb, 1 ceasca. Dupa care se introduce iar tigaia la cuptor pana da de 2 ori in clocot. Ceea ce va rezulta va fii sosul cu care se va servi carnea.

Cartofii: se curate de coaja si se fierb aprox. 5 min. Se pun intr-o tava incinsa in care in prealabil se pune ulei de masline, unt, rozmarin, o ceapa taiata in 4 si  3 catei de usturoi zdrobit. Peste cartofi se toarna o jumatate de sticla de otet balsamic si se introduc la cuptor cartofii pentru aproximativ 1 ora.

Iti lasa gura apa!:)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu